Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

19 травня - Всесвітній день сімейного лікаря.

Дата: 19.05.2021 17:02
Кількість переглядів: 748

Фото без опису

 

19 травня - Всесвітній день сімейного лікаря. Зараз під час карантину і боротьби з коронавірусною інфекцією роль сімейного лікаря важко переоцінити. Сімейні лікарі залишаються поруч з українцями під час боротьби з COVID-19. Вони тримають зв’язок зі своїми пацієнтами, відповідають на численні питання, розвіюють побоювання, допомагають пройти випробування коронавірусом тим, хто потребує особливої турботи та уваги.

Очільниця НСЗУ Оксана Мовчан: «Сьогодні ми побачили, наскільки важливим є сімейні лікарі в житті кожної родини. Вони стали ще ближчими. Більше, ніж фахівцями. Партнерами на шляху здоров'я. Тими, кому довіряють. Виявити симптоми коронавірусної хвороби та скерувати подальший маршрут пацієнта. Надати консультацію, виписати рецепт на “Доступні ліки”, зробити вакцинацію, направити на обстеження - це все про сімейного лікаря. Від імені команди Національної служби здоров’я дякую всім фахівцям та фахівчиням, які працюють в сімейній медицині, та дбають про пацієнта!».

Треба відзначити, що це професійно свято у світі запровадили у 2010 році. З ініціативи Всесвітньої ради сімейних лікарів WONCA, в яку також входить Українська асоціація сімейних лікарів і був створений «Всесвітній день сімейного лікаря».

За словами А. Віленського, на сьогодні свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра обрали 31 млн українців, що становить 75% населення країни. 23,7 тис. лікарів первинної ланки працюють за договором з НСЗУ, з них більше 15 тис. — це сімейні лікарі, близько 3,5 тис. — терапевти та майже 5 тис. — педіатри. За договором з НСЗУ первинну допомогу надають 1829 закладів охорони здоров’я. Договорів з НСЗУ наразі має 468 лікарів — фізичних осіб — підприємців, і ця цифра постійно зростає.

Грабовецько-Дулібівська сільська рада хоче подякувати працівникам КНП "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини-1" Грабовецько - Дулібівської сільської ради, а також всім фахівцям, які працюють в сімейній медицині та дбають про пацієнтів. Ваша відповідальність, фаховість та турбота допомагають покращувати здоров’я наших громадян. Бажаємо вам також піклуватися про власне здоров’я, реалізовувати себе в улюбленій роботі і отримувати за це достойну винагороду


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь