Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Представники Грабовецької ОТГ взяли активну участь в обговорені перспективного плану Стрийщини

Дата: 12.11.2018 11:25
Кількість переглядів: 500

Фото без опису 

    У п’ятницю, 9 листопада,  у Народному домі м. Стрия відбувся круглий стіл  на тему «Гармонійний розвиток сільських територій в міській ОТГ». Організував  захід Львівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України

     Найбільш чисельно  на круглий стіл прийшли представники Грабовецької ОТГ разом  з головою Богданом Барабашем  та депутатом обласної ради Валентиною Олексишин.  Вони активно брали участь в обговоренні  нового перспективного плану Стрийщини, який представив Львівський ЦРМС. За цим планом на території Стрийського району може утворитися такі об’єднані громади; Моршинська міська,  Дашавська селищна громада і велика Стрийська міська. Саме до Стрийської міської може увійти і вже діюча Грабовецька громада. Однак представники громади схиляються до іншого варіанту – збереження уже діючої громади й можливе приєднання до неї довколишніх сіл.

      Голова Грабовецької ОТГ Богдан Барабаш  розповів  про фінансові успіхи своєї громади. Він переконував присутніх сільських голів, що об’єднуватися потрібно і чим скоріше, тим краще. Адже чим більше зволікаємо, тим більше втрачаємо можливості для розвитку.

    Своїм унікальним досвідом реформи децентралізації і розвитку об’єднаних територіальних громад поділилися гості із Закарпаття, голова Павшинської сільської ради Вікторія Кізман та радник з питань децентралізації Закарпатського ЦРМС Володимир Феськов.

    За словами директора Львівського ЦРМС Галини Гречин, залишився ще рік, коли можна об’єднатися добровільно. «Зволікаючи, ви втрачаєте і гроші, і можливості, - сказала Галина Гречин. — Держава не буде чекати, поки один район визначиться зі своїм майбутнім. Реформа децентралізації вже змінила життя сотні сіл і міст, які реалізували своє право на об’єднання по всій Україні».

    Після утворення громад, будуть реформовані райони. Планується, що Стрийщина об’єднається зі Сколівщиною. Самих  районних рад як таких не буде,  усі гроші перейдуть в розпорядження   громадах. На районному рівні залишаться територіальні органи виконавчої влади – поліція, інспекції, соціальний захист. Планується, що вибори до місцевих рад 2020 року мають відбутися за новим адміністративним устроєм.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь