Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

День писемності у НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ»

Дата: 12.11.2018 11:11
Кількість переглядів: 580

Фото без опису

     Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації.

         Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

       9 листопада 2018 року в НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ» проведено ряд запланованих заходів.  День розпочався з поетичного радіострумка «З рідним словом міцніє держава» та святкового флешмобу учнів 1-4 класів «Рідна мова в рідній школі».

Фото без опису

         В холі НВК була організована творча виставка дитячих малюнків «Наша мова калинова» (1-4 кл.) та плакатів «Слово, моя ти єдиная зброє…» (5-11кл.).

         Учні 1 класу виготовили лепбук «Любов до мови – це…», другокласники написали диктант про культуру спілкування та чистоту мовлення. Учні 3 класу презентували творчий проект «З Україною в серці», а четвертокласники взяли участь у поетичному  марафоні «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи!».  Класні керівники 1-11класів провели годину спілкування «З рідним словом – ми український народ».

     Учні та вчителі приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – 2018.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь