Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Представник освітньої сфери Грабовецької ОТГ з навчальною поїздкою відвідав Поділля

Дата: 21.08.2017 10:18
Кількість переглядів: 596

  Фото без опису

     15-16 серпня 2017 року вчителі, методисти та працівники відділів освіти Грабовецької, Заболотніцької, Гніздичівської, Новоміської, Розвадівської,  Шегинівської, Чукв’янської, Луківської, Новокалинівської об’єднаних територіальних громад  Львівської області запозичували досвід розвитку освіти на Хмельниччині.

     Першого дня учасники відвідували Дунаєвецьку міську об’єднану громаду. Міський голова Веліна Заяць привітала гостей та розповіла про історію створення та успіхи громади, зазначивши, зокрема, що до її складу входить 51 населений пункт з населенням майже 40 тис. чоловік. Далі робота проходила в Дунаєвецькому Будинку творчості школярів, де начальник управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради Володимир Колісник ділився досвідом управління освітою в громаді. За його словами, бюджет освіти громади складає більше 110 млн гривень, з яких освітня субвенція складає лише половину, решта – власні кошти громади. Експерт шведсько–українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та проекту SKL International Інна Білик представила платформу Кращі практики «Управління освітою в громадах» (http://wiki.sklinternational.org.ua/).

Фото без опису

     Також представники ОТГ Львівщини мали можливість оглянути Дунаєвецький НВК №3, який вже у 2017/2018 навчальному році виконуватиме функції опорної школи, та місцевий природничий музей. У вільний час учасники прогулювались вечірнім Кам’янцем-Подільським та спілкувались у неформальній атмосфері.

     Другого дня відбувався візит у Гуменецьку об’єднану громаду. Учасники відвідали Гуменецький НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів», ДНЗ «Вітерець» та Будинок культури. В останньому, учасники, зокрема, були присутніми на репетиції хору та протестували студію звукозапису. В приміщенні ради сільський голова Інна Абдулкадирова презентувала здобутки громади, а керівники відділу освіти, культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради Лілія Срібняк розповіла про труднощі та особливості функціонування дошкільних навчальних закладів та дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Гостей частували та подарували солодкі подарунки.

    Учасники дуже позитивно оцінили таку поїздку. За словами Надії Семчишин, Керівника «Центру Методичного супроводу та інноваційної діяльності вчителів ЗНЗ громади» Гніздичівської ОТГ, такі заходи не тільки сприяють обміну досвідом між регіонами нашої країни, а й згуртовують команду, що є основою змін.

     Поїздку організовано Центром розвитку місцевого самоврядування у Львівській області за підтримки програми U-LEAD з Європою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь