Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Грабовецька ОТГ отримає 2 135 700 грн. інфраструктурної субвенції

Дата: 14.06.2017 10:11
Кількість переглядів: 615

На Урядовому порталі опубліковано затверджену Кабінетом Міністрів 7 червня цього року Постанову про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад на 2017 рік.

У 2017 році субвенція на формування інфраструктури 366 створених у 2015-2016 роках об’єднаних територіальних громад становить – 1,5 млрд грн. З них 1 млрд грн спеціального фонду і 0,5 млрд грн загального фонду.

Постановою також удосконалено порядок та умови надання вказаної субвенції шляхом розширення напрямів її використання, зокрема:

  • розроблення проектної, містобудівної та планувальної документації;
  • створення, модернізацію центрів надання адміністративних послуг та придбання обладнання і програмного забезпечення; комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення;
  • закупівлю спеціалізованих санітарних транспортних засобів для лікувальних закладів;
  • погашення в установленому законодавством порядку кредиторської заборгованості;
  • капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення (як співфінансування на договірних засадах).

Крім того, постановою передбачено обов’язкове врахування потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення під час розроблення проектної документації, а також під час закупівлі транспортних засобів загального користування, шкільних автобусів тощо.

Як відомо, кошти субвенції розподіляються між бюджетами об’єднаних громад пропорційно до площі та кількості сільського населення з рівною вагою обох цих факторів.

Обсяг субвенції найбільший у Хмельницькій області - 167 млн грн, Житомирській - 155 млн грн, Дніпропетровській - 135 млн грн.

Найбільший обсяг субвенції передбачено Олевській ОТГ Житомирської області - 27,8 млн грн, Сновській ОТГ Чернігівської області - 15,8 млн грн, Новоушицькій ОТГ Хмельницької області - 14,8 млн грн.

Львівщина для 22 ОТГ отримає 63 млн 118 тис грн. Грабовецька ОТГ отримає 2 135 700 грн. інфраструктурної субвенції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь