Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

У Грабовецькій ОТГ побувала делегація ЄС

Дата: 03.03.2017 17:32
Кількість переглядів: 824

   

       2 березня у Грабовецькій ОТГ побувала делегація Європейського Союзу. Очолив делегацію керівник Програми співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот, який  допомагає  впроваджувати реформи в Україні.   Беренд де Гроот займався питаннями децентралізації у багатьох країнах, серед них Мадагаскар та Пакистан. Разом з ним приїхав директор Програми U-LEAD Бастіан Файгель, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією.  U-LEAD підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян. Один з її компонентів  передбачає створення ефективних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). При цьому основна увага приділяється щойно об’єднаним громадам і роз’яснювальній роботі на національному рівні.

      Тільки у двох ОТГ  Львівщини створено ЦНАП. Одна з них Грабовецька ОТГ.  Саме які адміністративні послуги тут надають населенню  й цікавило представників ЄС. Крім цього делегація відвідала й інші об’єкти об’єднаної громади: у с. Конюхів школу та спортивний майданчик, дитячий садок у с. Довголука. Серед здобутків громади, які презентували європейським гостям -  реконструкція вуличного освітлення у всіх населених пунктах.

      Гостям також  розповіли про мрії й перспективи громади. Однією з таких є «Аеропорт Львів-2», територія якого зараз занепадає, а може приносити  дохід як для громади, так і для економіки країни в цілому.  Гості були приємно здивовані ідеями представників громади й пообіцяли підтримку у цьому напрямку.  «Для нас було серйозним позитивним сюрпризом знайомство з вашим проектом аеропорту і його територією. Весь цей проект має абсолютну логіку й обгрунтованість, - зазначив Бререн де Гроот, підсумовуючи результат зустрічі, - я можу сказати, що я буду піднімати це питання, передавати його далі. І ви теж повинні це робити. Це особливий проект для цієї конкретної громади. Не менш важливо, що ми побачили крім цього проекту.  А саме, коли ми їхали по населених пунктах, побачили, що ви дійсно берете справу у свої руки, і це в непоодиноких селах, а всюди, де їдеш, бачиш, що люди роблять реальну роботу. Ваша праця на цій стадії слугує дуже важливою моделлю для інших громад, і ми будемо презентувати їм ваш успіх».

      На відео своїми враженнями від побаченого ділиться керівник Програми співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот та директор Програми U-LEAD Бастіан Файгель



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь