Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Грабовецька ОТГ презентувала концепцію відновлення Стрийського летовища

Дата: 20.02.2020 12:39
Кількість переглядів: 982

  Фото без опису 

     Учора, 19 лютого, в районному будинку культури презентували концепцію відновлення Стрийського летовища. Зустріч відбулася за ініціативи Грабовецької об’єднаної територіальної громади. Свій проект представили фахівці кафедри творчо-аналітична група Львівської політехніки спільно з  ГО «Український центр стратегії та розвитку»  та ГО «Аналітичний центр «Експерт-група»  під керівництвом Андріана  Фітьо.  На зустріч запросили представників та депутатів сусідніх громад та міста Стрия. 
     Ретельно дослідивши  територію, фахівці розробили  концепцію аеропорту й терміналу. Над  розробкою цього проєкту летовища працював магістрант Назарій Карман. Його проєкт й було представлено присутнім у залі. На основі цього проекту фахівці інституту створили  концепцію розвитку цілого регіону  з аеропортом  для пасажирських і транспортних літаків  Для сільської громади – це створення нових робочих місць, а для  для регіону – забезпечення сталого  розвитку.    Вбачається, що відновлення летовища може стати поштовхом  до створення великої агломерації,  до якої  увійдуть: Стрий,  Моршин, Самбір, Старий Самбір, Дрогобич, Трускавець, Східниця, Стебник, Борислав. 

Фото без опису
     Грабовецька ОТГ від моменту створення намагалася запобігти остаточному знищенню старого військового аеропорту, який знаходиться в межах села Грабовець. Територія знаходиться в підпорядкуванні  ДП МОУ «Аеропорт Львів-2» й займає 419 га. Відповідно до наказу Міністерства оборони України від 04.10.2016 №180 аеропорт знаходиться в стадії ліквідації, створено ліквідаційну комісію підприємства. Крім цього станом на 01.01.2020 ДП МОУ «Аеропорт Львів-2» заборгувало  перед громадою 4 089 406,00 грн. земельного податку.

Фото без опису
     У громаді переконані, що даний об’єкт потрібно повернути в економіку держави, однак поки земля знаходиться в розпорядженні Міністерства оборони України, громада зробити не може нічого. Грабовецькою сільською радою було написано безліч листів до Міністерства оборони, Уряду, Верховної ради, Президента. Цими днями громада надіслала листа до Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.  Очікується прийняття законопроекту, який дозволить передачу невикористовуваних земель Міністерства оборони в комунальну власність громадам. 
     Тож, поки високопосадовці роздумують над долею таких об’єктів, громади створюють альтернативні проекти і шукають більш ефективні рішення. 

Фото без описуФото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь