Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

СТОП БУЛІНГ!

Дата: 14.02.2019 10:52
Кількість переглядів: 2814

Фото без опису

   З метою профілактики булінгу в учнівському середовищі в Довголуцькій  СЗОШ І-ІІ ступенів 8 лютого та 11 лютого 2019 року провели заходи спрямовані на  протидію булінгу.

   На  інформаційній лінійці «Що таке булінг?» школярів  ознайомили  Законом України, який прийняла Верховна Рада та підписав  президент Петро Порошенко «Про введення адміністративної відповідальності за булінг (цькування, агресивне переслідування) у школах».

    Класні керівники провели для школярів уроки «Стоп булінг». Мета яких виробити нульову толерантность до проблеми булінгу, розвинути співчутливе ставлення до жертв насилля, навички надання і отримання допомоги. Зокрема, учні 4-го класу з допомогою класного керівника підготували та провели: вправу «Метод розстановки сил», переглянули відеоролики про булінг, гру «Це булінг?», гру «Павутинка». Відбулося обговорення, що саме називають булінгом, як його розпізнати і що робити в складних ситуаціях та як звертатися за допомогою до дорослих.

   Учні 5-7 класів подивилися декілька відеороликів, в яких розповідається про шкільний булінг і побачили, як же він виглядає. Адже деколи ми можемо навіть не розуміти, що те, що відбувається з нами – це боулінг, а також ознайомилися із секретною формулою, яка допоможе попередити направлену на них агресію. Формула називається «stop-talk-walk».

   З учнями 8 – 9 класів провели тренінг «Спілкування між однолітками» та розробили стратегію боротьби з булінгом «Які заходи з протидії булінгу можна впровадити на різних рівнях (держава, школа, учні)». Всі діти були активні, вступали в діалог, в кожного учня була нагода виразити своє ставлення щодо розглянутого питання.

   Булінг - дуже гостра і важлива проблема суспільства: ми всі – учасники процесу булінгу, чи як агресор, чи як жертва, чи як спостерігач. І ми маємо про це говорити, маємо діяти, а не стояти осторонь.  Тож  школі ведеться планомірна робота в підтримці доброзичливих відносин у колективі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь