Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Голова Грабовецької ОТГ взяв участь у Форумі місцевого самоврядування

Дата: 05.12.2018 15:41
Кількість переглядів: 404

 Фото без опису  

      Державна підтримка на інфраструктуру за період децентралізації зросла у 39 разів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на Форумі місцевого самоврядування, який відбувається у Києві. 
     Форум зібрав представників органів місцевого самоврядування з усієї країни. Львівщину представляють голови об’єднаних громад, серед яких голова Грабовецької ОТГ Богдан Барабаш,  а  також директор та радник Львівського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 
     У 2018 році частка місцевих бюджетів вже складає 52% в зведеному бюджеті країни, а місцеві бюджети за чотири роки реформи зросли у 3,4 рази.
     Окрім власних доходів, ОТГ щороку отримують кошти субвенцій: інфраструктурну, освітню, медичну та соціально-економічного розвитку. Загальний обсяг державної підтримки на розвиток громад та розбудову інфраструктури місцевих громад вже збільшився у порівнянні з 2014 роком у 39 разів.
      Прем’єр-міністр України, звертаючись до учасників Форуму, відзначив нову якість послуг, які вже надаються на території громад, і нагадав, що в листопаді створено робочу групу, яка напрацьовує формат необхідних рішень для подальшого впровадження реформ.
      Йшлося також і про другий рівень адміністративно-територіальної реформи, який стосується районів. За словами глави Уряду, «постає питання не до кількості районів, а якості. Краще сформувати 100 спроможних районів, ніж мати вдвічі більше районів, які пусті, без коштів і можливостей вирішувати проблеми людей», - сказав Володимир Гройсман.
      Нагадаємо, що реформа децентралізації в Україні впроваджується з квітня 2014 року. Відтоді ухвалено декілька законодавчих актів, які закріплюють адміністративні повноваження та фінансові можливості громад. Наразі в Україні сформовано вже 874 ОТГ, в частині з яких мають пройти перші вибори.
      У 18 районах ОТГ сформовані на 100%. Разом з тим є 99 районів, де немає жодної об’єднаної громади. Прямі міжбюджетні відносини мають 665 громад. Доходи їх бюджетів за 11 місяців поточного року склали 18,9 млрд грн. В ОТГ створено 123 центри надання адміністративних послуг.
     У 2020 році планується провести місцеві вибори за новим принципом роботи місцевого самоврядування на основі перспективних планів.

Джерело: http://lgdc.org.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь