Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Подорож учнів Довголуцької школи до Львова

Дата: 27.11.2018 14:53
Кількість переглядів: 409

Фото без опису 

     Шкільні екскурсії – чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ви живете. Це – спілкування з однокласниками і друзями в невимушеній обстановці, коли є можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків, подивитися, як живуть люди в інших містах і куточках Землі. Шкільні екскурсії – це ті події, які пізніше згадуються все життя.

    Саме такою була поїздка школярів  та вчителів Довголуцької СЗОШ І – ІІ ступенів до давнього та загадкового, сповненого різних захоплюючих історій та незвичайних місць, міста Лева, до міста галицької кави та неймовірної архітектурно-історичної краси.

   Місто зустріло нас привітною і сонячною погодою золотої осені. Захоплюючий краєвид із оглядового майданчика Високого Замку залишив незабутні відчуття. Неподалік діти мали змогу придбати сувеніри на  згадку про це чудове місце.

    Львів – унікальне місто. Під час екскурсії дітей вразила краса та неповторність архітектури, європейська культура, буяння осінніх квітів, доброзичливість людей. На думку дітей, Львів – це місто, у яке не можна не закохатися з першого погляду.

     Красиві фонтани, вишуканий Оперний театр, пам’ятник Тарасу Шевченку, затишні лавочки та багато інших дрібничок цього міста викликали у нас відчуття ейфорії та бажання пізнавати його ще більше.

     Учні відвідали  Державний природознавчий музей Національної академії наук України, відвідали Український Католицький Університет – навчальний заклад з високим рейтингом, який відкриває своїм студентам широкі перспективи в сучасному світі. Мали  можливість заглянути до студентських кімнат, і були вражені чудовими умовами проживання, а також можливостями, які мають студенти в УКУ – все для навчання, спілкування, спорту, творчості та розвитку. Школярі оглянули навчальний корпус, студентську їдальню та Центр Митрополита Андрея Шептицького, де міститься бібліотека університету, зони для навчання, побачили, як працює студентський уряд, а також відвідали університетський храм та Духовну семінарію.

      Учні із захопленням проходили вулицями старого міста, відвідали історичні місця Львова.

     Запам’ятався учням музей національно-визвольної боротьби, де вони отримали поглиблену інформацію про основні періоди боротьби українського народу за свою незалежність. Експозиції Музею розкривають основні етапи боротьби за Самостійну Соборну Українську Державу, і охоплюють період  від кінця ХІХ – до початку 90-х рр. ХХ ст.

     А далі було Національне Свято Шоколаду. Красиві шоколадні скульптури, майстер-класи з розмальовування пряників та виготовлення тістечок, веселі пісні та розваги, ігри з клоунами, шоколадні фонтани. Кожен поїхав додому з смачненьким презентом та незабутніми враженнями.

     Місто  Львів… Кажуть, воно схоже на Відень або Краків, що в ньому є щось від Праги, а собори подібні до римських. Можливо, так воно і є. Це місто - особливе. Воно залишає незабутні враження…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь