Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

У НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ» вшанували пам'ять загиблих від голодомору

Дата: 27.11.2018 10:47
Кількість переглядів: 361

Фото без опису 

    Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років. З нагоди відзначення скорботної для українського народу дати в  НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ» 23 листопада 2018  року  вчитель історії провела відеолекцію "Злочин проти нації", в ході якої Галина Павлишин  наголосила, що Україна і досі змиває кров невинних жертв, і нам треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, щоб не довелося нам пережити подібне. Учні школи переглянули архівні матеріали того часу, фото, які тривалий період не оприлюднювались, статистику втрат. 
      Звертаючись до учнів  НВК, директор Алла Дорош закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави та запалити свічку пам'яті 24 листопада 2018 року о 16.00.
         26 листопада  2018 року проведено  тематичну лінійку вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках "Колосок правди". Школярі читали вірші, коротко розповіли про події того часу, інсценізували уривок з твору Уласа Самчука «Марія» та виконали хореографічну композицію «Невинні дитячі душі з ангелом у небеса летять».
         І тільки виповівши минулі страждання, викричавши давній біль, крок за кроком пройшовши заново хресну путь своєї   далекої і близької історії, віднайде себе наш славний народ, гідний прекрасної долі.  

Фото без опису 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь