Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Цілий тиждень учні НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ» мандрували сторінками зарубіжної літератури

Дата: 21.11.2018 10:49
Кількість переглядів: 599

        З 9 по 19 листопада в НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ»  вчитель зарубіжної літератури Галина Андріїв провела тиждень зарубіжної літератури.  Впродовж всього тижня учні 5-11 класів мали змогу розгадувати літературні кросворди і відповідати на цікаві запитання з улюблених творів зарубіжних письменників.

         Цікавою та пізнавальною була виставка – скрапбук, на якій представлено роботи «У світі казок» (5 кл.), «Байка» (6 кл.), «Священні книги» (8 кл.).

        У рамках тижня зарубіжної літератури проведено відкритий урок у 5 класі на тему: «Усний переказ казки Г.- К. Андерсена «Снігова королева» від імені дійових осіб». Упродовж уроку використано такі вправи: «Ланцюжок подій», «Чарівна скринька», елемент ток – шоу «Відверто про…» (розповідь від імені першої особи).  

        У 9 класі проведено позакласний захід на тему: «Де є любов, там є життя» з метою розвитку творчих здібностей учнів, виховання почуття доброти, милосердя, любові. Учні інсценізували фрагменти вивчених творів, декламували поезії під музичний супровід.

         Для розвитку логічного мислення, уваги, навички застосування знань у нестандартних ситуаціях з учнями 7 класу проведено інтелектуальну гру з елементами квесту «Знавець літератури». Учні були поділені на 2 команди. Впродовж гри використовували роздатковий матеріал, унаочнення, показ тематичних слайдів на проекторі. Усі конкурси продумані, творчі та активізували до роботи  учнів з різним рівнем навченості. Особливо цікавими виявилися конкурси «Поверни літературному герою його речі» та «Пошук мудрих висловлювань».

   Восьмикласники підготували випуск радіогазети «Митці зарубіжної літератури говорять про Україну…» (висловлювання М. Гоголя, А. Чехова, О. де Бальзака, Рільке, Шолом Алейхема, А. Міцкевича… про Україну».

        Завершальним етапом тижня був відкритий урок у 6 класі на тему: «Скромність і доброта – в цих словах вся його вдача» (за романом Ж. Верна «П’ятнадцятирічний капітан»), на якому були присутні вчителі методичного об’єднання суспільно - гуманітарного  напрямку. На уроці  використано тематичну презентацію, вправи «Незакінчене речення», «Чорна скринька» тощо. Отримавши випереджувальне завдання, учень–історик розповів про історію работоргівлі, а учень–біолог – про муху цеце, її особливості. Впродовж уроку учні працювали як колективно, так і в групах.  

        Завдяки таким заходам школярі починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у літературних бесідах, активніше цікавляться новинками зарубіжної літератури. А вчитель відчуває радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь