Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Депутати Грабовецької сільської ради написали заяви про складання свої повноважень

Дата: 23.08.2018 10:47
Кількість переглядів: 4803

Фото без опису

18 серпня 2018р. зареєстровані особисті заяви депутатів Грабовецької сільської ради про складання повноважень депутата:

Гальо Івана Олексійовича

Нечипіра Івана Богдановича

Когута Василя Львовича

Кунька Тараса Орестовича

Заяви депутатів будуть розглянуті на черговій сесії сільської ради.

     Правовий статус депутата місцевої ради, у тому числі підстави та порядок дострокового припинення його повноважень, визначено Законом України "Про статус депутатів місцевих рад".

Стаття 49. Депутат ради

     Повноваження депутата ради починаються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання. Повноваження депутата можуть бути припинені достроково у випадках, передбачених законом.

     Відповідно до пункту 2 частини другої статті 5 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" за наявності особистої заяви депутата місцевої ради про складення ним депутатських повноважень дострокове припинення його повноважень як депутата відбувається за рішенням відповідної ради.

     Згідно з частиною першою статті 49 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" рада невідкладно інформує відповідну територіальну виборчу комісію про дострокове припинення повноважень депутата ради.

7. У разі дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради вибори чи заміщення депутата, який достроково припинив повноваження, проводяться відповідно до Закону України “ Про місцеві вибори ”.

Стаття 15 Закону України « Про місцеві вибори» пункт 3

      Проміжні вибори депутата сільської, селищної ради призначаються на останню неділю шістдесятиденного строку з дня прийняття рішення про їх призначення, а виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня проміжних місцевих виборів.

     Рішення про призначення проміжних виборів депутата сільської, селищної ради приймається територіальною виборчою комісією не пізніше як у десятиденний строк з дня дострокового припинення повноважень депутата, обраного у відповідному одномандатному виборчому окрузі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь