Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

У ГРАБОВЕЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВИРОСТУТЬ СОНЯЧНІ ДЕРЕВА

Дата: 13.08.2018 10:35
Кількість переглядів: 762

 Фото без опису    

         Грабовецька ОТГ визнана одним із переможців конкурсу проектів в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати – Україна”, за підтримки департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської обласної державної адміністрації.

       Проект має назву “Сонячні Wi-Fi дерева для якісного і швидкого доступу до Інтернет жителів карпатських сіл”. Фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, компанії ДТЕК, ПрАТ “Моршинський завод мінеральних вод “Оскар”. Обсяг фінансування проекту 252,5 тис. грн. 20%, з яких це співфінансування Грабовецької ОТГ.

       Проектом передбачено встановлення трьох інноваційних конструкцій - сонячних Wi-Fi дерев у вигляді металевих конструкцій з сонячними панелями, LED світильниками, WiFi роутером, USB-портами для підзарядки мобільних пристроїв, динаміків. Передбачено лавки, мощення бруківкою та озеленення території.

       Проект «Сонячні Wi-Fi дерева» відповідає Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки, схваленої Кабінетом Міністрів України. Його мета вирішення проблеми “цифрового розриву”, наближення “цифрових” технологій до громадян, шляхом забезпечення доступу громадян до широкосмугового Інтернет, особливо у селищах та невеликих містах.

       У результаті реалізації проекту буде  створено умови для розвитку молоді громади, яка хоче проводити час на свіжому повітрі, отримати безкоштовний доступ до Інтернет, послухати музику. Сонячне дерево має як функціональне, так і естетичне значення, адже таке незвичайне дерево стане прикрасою села.

      Створення зон вільного покриття Інтернетом в селах громади дозволить всім жителям отримувати доступ до сайтів державних установ, без виїзду до міста отримувати послуги в електронному вигляді, займатись Інтернет-бізнесом, покращити спілкування та навчання, рекламувати свої садиби для туристів, віддалено працювати та  стати активною частиною інформаційного суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь