Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Учні та вчителі школи с. Довголука долучилися до акції «Одягни вишиванку»

Дата: 22.05.2018 15:49
Кількість переглядів: 675

    Фото без опису

      У школі с. Довголука , як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції «Одягни вишиванку» у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів.

     Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей укра-їнський оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

     Учні та вчителі цього дня вдягнули  вишиванку – національний український одяг – як символ єдності українського народу.

     У класах відбулися виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

      Українська сорочка-вишиванка. Вона ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Нині ми сприймаємо мову вишитої сорочки здебільшого, як сукупність візерунків, гру ко-льорів, майстерність вишивальниць. А вона, між тим, народилася не тільки, як ви-твір мистецтва, а й як наш оберіг. Бо закодована була одвічними життєдайними знаками сонця, землі і води. І захищала така сорочка, й сили додавала, й кохання берегла…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь