Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Представник Грабовецької ОТГ взяв участь у семінарі "Формування місцевої політики щодо житлового фонду"

Дата: 19.04.2018 11:56
Кількість переглядів: 574

Фото без опису 

    Заступник сільського голови Грабовецької ОТГ Дмитро Бас, взяв участь у семінарі на тему «Формування місцевої політики щодо житлового фонду», який відбувся  18 квітня у Львівській ОДА. Захід організовано проектом ЄС «Угода мерів-Схід» (CoM-East) спільно з департаментом паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА, як територіального координатора Угоди мерів в регіоні.

      Нагадаємо, що минулого року згідно рішення № 562 сесії Грабовецької сільради від 04 серпня 2017 р. «Про надання згоди на підписання Угоди мерів» розпочалася робота в сфері підготовки шляхів для зменшення енергоспоживання у всіх сферах Громади. В рамках цієї діяльності і отримано запрошення на даний семінар, на котрому були порушені важливі та актуальні питання формування місцевої політики щодо житлового фонду. Зокрема, обговорювалися способи підтримки термомодернізації житлового фонду як на державному, так і на регіональному рівні.

     Напрямок використання «теплих» кредитів для утеплення, заміни вікон та модернізації системи опалення, є доступним для мешканців. 18 квітня повідомлено про відновлено надання відшкодування мешканцям 35% при виконанні робіт по термомодернізації – реальне здешевлення сягає майже 9 тисяч грн. при фінансуванні в межах 50 тисяч грн.

      ОТГ може ще й підвищити надходження коштів в свій бюджет, якщо буде пропагувати енергозбереження та роботу місцевої організації, котра займеться реалізацією робіт згідно «теплих» кредитів. З кожного такого проекту може попадати в бюджет ОТГ кілька тисяч гривень, як податок ПДФО.

      Обговорювали і зміни в оплаті  комунальних послуг, адже вже 2018 році запрацює новоприйнятий закон «Про житлово-комунальні послуги».

     Учасниками обговорення були мери Жовкви, Новояворівська, представники Червонограду, Трускавця, Бродів та інших міст-підписантів Угоди Мерів. Розпочалася робота з виступів керівника Департаменту ПЕКтаЕ ЛОДА Михайла Мельника і лідера Команди проекту ЄС "Угода мерів - Схід" Кристофа Фрерінга, в також національного експерта проекту для України, Оксани Кисіль.

     Про юридичні аспекти процедури формування ОСББ і про зміни в  комунальних послугахрозповів юрист "Ресурсного Центру ОСББ" Андрій Бурий, а виконавчий директор "Львівської асоціації  власників житла і управителів нерухомістю" Галина Когут зупинилась на програмах підтримки енергоефективних міроприємств в будинках

       Під кінець заходу учасникам презентували державні і місцеві програми підтримки енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках практичні приклади термомодернізації багатоповерхівок у Львівській області та дорожню карта для міста «Як сформувати ефективного власника житла?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь