Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Встановити граничні тарифи на пасажирські перевезення. З таким проханням звернулися до уряду депутати Грабовецької сільської ради

Дата: 13.04.2018 13:04
Кількість переглядів: 516

Фото без опису

       12 квітня відбулася чергова XXXX сесія Грабовецької сільської ради.  Серед питань, які розглядали депутати, проблема пасажирських перевезень.  На сесії були присутні мешканці села Грабовець, для яких це питання стоїть найбільш гостро.  Уже більше року автобус Стрий –Грабовець  їздить з порушенням графіка й перевізник постійно погрожує припинити перевезення у цьому напрямку.  Крім цього впродовж останнього року ціни за проїзд  піднімалися уже три рази.  Виконавчий комітет Грабовецької сільської ради неодноразово  звертався з відповідними листами до керівників Стрийської РДА, як підписантів угоди, врегулювати ситуацію. Також відповідні звернення були надіслані у Львівську ОДА та в Кабінет Міністрів України.  Керівники об’єднаної громади постійно проводять переговори з самим  перевізником. Однак ситуація з транспортним сполученням у с. Грабовець залишається не вирішеною.  Мешканці села також долучалися до переговорів з керівниками Стрийської РДА та перевізником.  Вони прийшли на сесію сільської ради, щоб спільно з депутатами знайти вирішення даної проблеми.  

      Варто зазначити, що на даний момент у Грабовецької сільської ради немає юридичних механізмів впливу на перевізника. Тож після бурхливого обговорення депутати прийняли рішення звернутися до Кабінету міністрів України з проханням відшкодувати перевізникам за пільгове перевезення пенсіонерів за віком. А також встановити граничні тарифи на пасажирські перевезення загального користування або надати право облдержадміністраціям на встановлення граничних тарифів в регіоні.

Текс звернення:

До Кабінету Міністрів України
щодо забезпечення регулярних пасажирських перевезень

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 року №354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» передбачено безплатний проїзд для . пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування та приміських маршрутах. Цією ж Постановою зобов’язано Міністерство фінансів на кожний рік передбачати в держбюджеті витрати, пов’язані з безплатним проїздом пенсіонерів за віком.

Однак, перевізник, який обслуговує приміські маршрути регулярних пасажирських перевезень Стрий — Грабовець - Довголука, відмовляється перевозити пенсіонерів за віком, оскільки за їх перевезення з держбюджету йому компенсації не надходять. Така ж ситуація з перевезеннями пенсіонерів за віком і в інших районах Львівщини.

Постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 р. №240 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548» позбавлено органи державної виконавчої влади та органи місцевого самоврядування встановлювати тарифи на пасажирські перевезення, відтак, перевізники самі визначають вартість проїзду в приміському маршруті та протягом останнього року перевізник тричі змінював вартість проїзду з 9 - до 21 грн. без економічного обґрунтування.

Представляючи інтереси Грабовецької сільської ОТГ з метою належного забезпечення регулярних пасажирських перевезень просимо Кабінет Міністрів України:

  1 .Відшкодувати перевізникам за пільгове перевезення пенсіонерів за віком.

2.Встановити граничні тарифи на пасажирські перевезення загального користування або надати право облдержадміністраціям на встановлення граничних тарифів в регіоні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь