Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

У Грабовецькій ОТГ навчатимуть мешканців правильно утепляти оселі

Дата: 30.03.2018 10:15
Кількість переглядів: 431

Фото без опису 

      В Грабовецькій ОТГ розпочали реалізацію завдань, котрі передбачають участь громади в «Угоді Мерів». Одним з таких завдань є підготовка будинків для утеплення. Перш ніж розпочати роботи, потрібно оцінити стан тепловтрат з будинку і виявити проблемні місця втрат тепла. Для цього, 28 березня, проведено енергоаудиторське тепловізорне обстеження частини будинків в селах Грабовець, Воля-Довголуцька та Конюхів із залученням сертифікованого досвідченого спеціаліста з фірми «Henkel Bautechnik Ukraine». Організували приїзд спеціаліста засновники «Кластеру Енергії», Василь Кузьменко та Василь Прусак.
      Досліджувались втрати тепла через стіни, вікна, цоколь, перекриття. Кожен елемент будинку має свою специфіку пропускання тепла і потрібно грамотно оцінити варіанти утеплення, щоб виконана робота дала очікуваний ефект збереження тепла і отримати щорічне зменшення плати на енергоносії менше 45-55%.
      Обстеження виявило, що практично в кожному будинку є проблеми з облаштування цоколя і є пропозиції для правильного утеплення цієї частини. При утепленні стін варто ознайомитися з досвідом і практикою спеціалістів, котрі побачили проблеми неправильного встановлення вікон, відкосів, підвіконників. Є необхідність обговорити способи вентиляції через віконні щілинні провітрювачі.
     Утеплення стін, цоколя, перекриття має свої особливості – варто виконувати такі роботи з плануванням економії на 20-25 років.
      Багато питань до відмостки і декоративного облицювання каменем. Краса і економія коштів на опалення не завжди суміщаються в цьому випадку.
      Не можна допускати затікання стін від ринв та підняття грунтової води на стіни. Це тільки невелика частина зауважень при зовнішньому огляді будинків.
     Результати обстеження стануть основою для подальшого навчання мешканців Грабовецької ОТГ як правильно проводити утеплення. Перше навчання планується провести у період з 18 по 20 квітня. Поставити запитання зможе кожен учасник навчання (мешканець Грабовецької ОТГ)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь