Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Тиждень української мови та літератури

Дата: 12.03.2017 15:41
Кількість переглядів: 8387

Фото без опису

З 3 до 10 березня 2017 року був організований і проведений вчителями – словесниками  «Тиждень української мови та літератури».  з метою донести до учнів красу і багатство рідної мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; розширити кругозір учнів та поглибити знання життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка, підвищувати рівень декламаторських здібностей, сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя; створення емоційно-позитивного мікроклімату.

Під час проведення «Тижня української мови та літератури» в НВК були організовані і проведені за­ходи, в яких активну участь взяли педагогічні працівники та учні. Учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу.

Тиждень розпочали мовним флешмобом на загальношкільній лінійці «О мова моя, душа голосна України!». Учні 4 -11 класів читали поезії про українську мову, писали  Всеукраїнський диктант національної єдності.

У фойє було організовано виставку естетично оформлених учнями висловів про мову «Чарівний розмай», представлено  учнівські кросворди «Кольорова пісня слова», розгорнуто буккросинг«Шевченко не поет, а голос душі українського народу», присвячений життю і творчості Т. Г. Шевченка.

У школі провели відкриту виховну годину «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», в ході якої учні декламували поезії про українську мову, розіграли інсценізацію «Рідна мова», уклали збірку народних прислів’їв про слово та мову, переглянули тематичний відеоролик, створили символічний віночок із слів – прикметників для рідної мови. Відкритий урок з української літератури в 10 класі провели  на тему:«Світ Гуцульщини в повісті М. Коцюбинського «Тіні забутих предків». . Нестандартними елементами уроку було написання твору за метафорою на тему: «Кохання» та вправа «Театр одного героя».   

Відкритий урок з української мови в 8 класі на тему: «Речення зі звертаннями та вставними словами». Впродовж уроку учні демонстрували глибокі знання з вивченої теми, провели лінгвістичне дослідження вивченого матеріалу, творче моделювання речень та показали відміннні знання під час експрес – опитування.  

Також провели виховний захід «Жінки в житті та творчості Т.Г.Шевченка». Вражала майстерність виконання ролей учасниками, яскравість декорацій та костюмів, різноманітність жанрів. Активну участь у проведенні свята взяли учні 5, 8, 10 класів. Були представлені його картини із жіночими образами та інсценізація розмови малого Тараса зі своєю матір’ю. Слід відзначити високий рівень виконання музичного твору «Пісня про Кобзаря» ученицею 6 класу Возняк Еммою та інсценізації  «Тополя» учнями 9-10 класу. Фінальним акордом була хореографічна композиція «Україна - мрія».

Учителі словесники  показали нові педагогічні технології, продемонструвати найрізноманітніші форми роботи, які вони використовують у своїй педагогічній праці з метою розвитку креативності учнів. Слід відзначити творчу роботу вчителів української мови та літератури , які доклали багато зусиль, щоб заходи пройшли на належному рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь