Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

У Грабовецькій ОТГ вшанували пам'ять героїв Крут

Дата: 28.01.2017 15:08
Кількість переглядів: 693

   

        29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут.  Напередодні, 27 січня, у бібліотеці с. Грабовець відбулася  година історичної правди "Трагедія й звитяга Крут". Захід провели спільно з усіма бібліотеками ОТГ, сюди завітали читачі сіл Конюхів, Воля-Довголуцька, Монастрирець, Колодниця, Довголука й звичайно мешканці с. Грабовець.
        Бібліотекарі розповіли присутнім про трагічні сторінки історії України початку 20 століття. 29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.  Ці події перегукуються з сьогоденням, коли Україна боронить свої східні кордони від російської агресії. Герої Крут є прикладом для  молодого покоління й сучасних воїнів. Але водночас ця трагічна сторінка нашої історії має бути уроком для українців, щоб такі трагедії більше не повторювались. 
         В пам'ять про Героїв Крут  звучали пісні та вірші у виконанні учнів 1- 11 класів. А заступник сільського голови Віктор Тучапський подякував усім учасникам та побажав берегти па'ять про героїв України. На завершення отець Зеновій окропив усіх свяченою водицею й побажав частіше зустрічатися у стінах бібліотеки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь