Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

У садочку "Сонечко" с. Довголука відкрили другу групу

Дата: 11.09.2017 12:26
Кількість переглядів: 1705

Фото без опису

 

      Вчора, 10 вересня у с. Довголука  урочисто відкрили другу групу дитячого  садочка «Сонечко».  Ця довгоочікувана подія як для малечі, так і для батьків. Адже  садочок зможе прийняти ще додатково 24 дитини. Тепер він розрахований на 48 діточок, тож черги уже нема й сюди зможуть ходити дітки  і з довколишніх сіл.  

     Серед гостей, які прийшли на  свято відкриття  представники влади, депутати, духовенство, ну й звичайно, ті для кого відкривали садок, найменші мешканці громади, а також їхні батьки. Перерізати символічну стрічку запросили заступника  департаменту освіти Львівської ОДА Ігоря Гайдука, голову Грабовецької сільської ради Богдана Барабаша та підрядника з виконання ремонтних робіт Василя Орихівського.

       Отці Богдан та Роман освятили приміщення оновленого садочка й поблагословили усіх діточок та їх батьків.  Голова Грабовецької громади зазначив, що садочок «Сонечко» у с. Довголука є гордістю громади, який не соромно показати  різним делегаціям, які,  до речі, зараз зачастили в ОТГ.

       Директор садочка Оксана Коцан щиро подякувала усім, хто допоміг  відремонтувати садочок, особливо батькам, які активно долучилися до збору коштів на співфінансування проекту для відновлення ДНЗ у с. Довголука.

        А історія відновлення садочка – це історія про силу громади.  Коли духовенство, мешканці села, педагоги та  влада об’єднуються довкола спільної мети й досягають її.

        Так  у  2014 році з ініціативи пароха село Довголука  отця Миколи Стручинського  й при підтримці сестри Євстахії – жительки села Довголука, громада села Довголука  взяла участь у мікропроекті «Покращення умов надання  послуг дошкільної освіти для громади с.Довголука». До проекту активно долучилися самі мешканці, які зібрали кошти на співфінансування.  А написання проекту та поданням на конкурс займався голова Довголуцької сільської ради Віктор Тучапський.

       Даний мікропроект реалізовувався  у три етапи:

І етап – 2014 рік на суму  800 тисяч  грн.(20 % - внесок громади):

640 тис. грн –  внесок Українського фонду соціальних інвестицій ;

160 тис. грн.:  100 тис – бюджет громади, 40 тис. – благодійна допомога Народного депута Андпія Кота, 15 тис. – благодійний внесок громад сіл Воля – Довголуцька, Монастирець, Довголука, 5 тис – благодійний внесок районного депутата Юрія Кухара.

     За ці кошти було встановлено металопластикові вікна (10 шт), замінено підлогу у двох кімнатах, проведено капітальний ремонт водопроводу та каналізації, встановлено нові зовнішні та внутрішні двері (3+6), підсилено міжкімнатні перегородки, проведено заміну електропроводки, встановлено електричну систему опалення, здійснено внутрішнє оздоблення 2 кімнат, коридорів та санвузлів.

ІІ етап –  у 2015році було проведено робіт на суму 540,794 грн:

400,794 грн. - внесок Українського фонду соціальних інвестицій ;

100 тис. грн.  – співфінансування: 60 тис. грн. – Стрийська районна рада; 20 тис. грн. – Довголуцька сільська рада; 20 тис. грн. – Грабовецька сільська рада.

  Здійснено заходи: перекриття даху ДНЗ , проведено вогнезахист дерев’яних конструкцій даху, встановлено блискавкозахист, облаштовано відмостки та водовідведення.

ІІІ етап – 2016 рік на суму 1073,918 тис. грн.

854,918 тис грн. – внесок Українського фонду соціальних інвестицій;

220 тис. грн. – Грабовецька сільська рада.

Здійснено заходи: улаштування зовнішніх сходів (14495грн);

- улаштування пандуса (9324грн);

- зовнішнє оздоблення (371740грн);

- утеплення цоколя (116874грн);

- вікна (5344грн);

- відкоси (6237грн);

- підлога (117588грн);

- утеплення перекриття (95691грн);

- ремонт системи опалення (3732грн);

- інші роботи (2143грн).

Завдяки інвестиційній платформі Грабовецькій сільській раді вдалося знайти кошти для подальшого облаштування  дитячого садочка «Сонечко» у селі Довголука. На рахунок ради поступило 138 688 грн. спонсорської допомоги від ТзОВ «ТрансІнвестАгро». Ці кошти  спрямовані на ремонт та придбання меблів та іншого інвентарю для другої групи ДНЗ «Сонечко». Було придбано:

  1. Нову електричну плиту ПЕ-4Д
  2. Ліжечка дитячі 24 шт.
  3. Ковдри дитячі 24 шт.
  4. Матраци 140х60 24 шт.  
  5. Подушки 60х60 24 шт.
  6. Постільні комплекти 24 шт.  
  7. Стінка дитяча 1 шт.
  8. Столи дитячі 6-кутні  4 шт.
  9. Стільці 24 шт.
  10. Лава дитяча для роздягання 1 шт
  11. Шафа для роздягання 5-місна з фігурними дверцятами 5 шт.
  12. Стіл письмовий  1 шт

На загальну суму 99 993.60 грн., а також  проведено  поточний ремонт внутрішніх  приміщень ІІ групи ДНЗ «Сонечко»: фарбування внутрішніх стін спальні, залу, коридорів, ванної та туалету другої групи. Фірма  «Соултекс» виділила спонсорську допомогу  у сумі 2000 грн. на придбання посуду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь