Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

НА ЛЬВІВЩИНІ ЗА УЧАСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ КОМІТЕТУ РЕГІОНІВ ОБГОВОРИЛИ РЕФОРМУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Дата: 03.07.2017 12:23
Кількість переглядів: 491

   Фото без опису

     У п’ятницю, 30 червня, у місті Хирові, що на Старосамбірщині, відбулося третє засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна з питань децентралізації. 

    Таку спільну робочу групу України та Комітету Регіонів ЄС було створено для допомоги з впровадженням реформи з децентралізації в Україні. Зокрема, її функція полягатиме в сприянні реалізації підготовленої реформи та наданні практичної допомоги з боку ЄС місцевим органам влади. 

     Під час засідання сторони обговорили прогрес впровадження Україною реформ із децентралізації влади та адміністративного устрою, зокрема на Львівщині. Як відомо в області уже утворено 25 об’єднаних територіальних громад. Колеги з Європейського Союзу поділилися власним досвідом та засвідчили готовність реалізувати спільні проекти з адаптації реформи децентралізації на місцях.

     «Ми вітаємо таку ініціативу, яка сьогодні відбувається на Львівщині. Вірю, що коли Україна повернеться до Європи в якості дійсного члена Союзу, представники українських самоврядних структур також будуть членами шанованого товариства, - зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. - У нас наразі таких інституцій немає, ми зустрічаємося в межах своїх асоціацій місцевих рад для обговорення та вирішення актуальних питань.  Ми б хотіли, щоб засідання у таких форматах та за участі наших Європейських партнерів на Львівщині відбувалися частіше і були розраховані на  певний результат»

     Як зазначивпрезидент Комітету регіонів ЄС Маркку Марккула,співпраця між та Україною буде продовжуватися, як в  питанні впровадження реформи децентралізації, так і в реформуванні галузі охорони здоров’я та освіти. «Ми готові надавати консультативну допомогу фахових експертів та проводити тематичні тренінги на місцях», - додав він. 

      Як відомо, Комітет регіонів – це консультативний орган Ради ЄС і Комісії, який готує висновки з усіх питань, що зачіпає інтереси регіонів. Комітет складається з 344 членів - представників регіональних і місцевих органів, повністю незалежних у виконанні своїх обов'язків. 

Джерело: http://www.oblrada.lviv.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь