Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Підтримка України на шляху децентралізації є надзвичайно важливою для Європи, - представники Комітету регіонів ЄС

Дата: 03.07.2017 11:31
Кількість переглядів: 526

  Фото без опису 

       30 червня у м. Хирові (Львівська область) відбулося третє засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС – Україна з питань децентралізації. Зазначена ініціатива створена за підтримки Комітету регіонів ЄС у 2015 році для налагодження співпраці європейських політиків та експертів з українськими партнерами для обміну досвідом практичного впровадження політики децентралізації, територіального співробітництва, регіональної політики, нарощування потенціалу.

       Тема цьогорічного засідання — секторальна децентралізація, зокрема у сфері охорони здоров’я та культури.

       В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України презентував стан реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, що на думку європейських партнерів є надзвичайно динамічною та важливою.

       «Фінансові можливості, розширені повноваження та готовність брати на себе відповідальність. Саме такими є сьогодні задіяні у реформі громади. Темпи створення спроможних громад в Україні високі, але не це головне. Важливіше те, що місцеві лідери там, відчувши вперше за багато років впевненість у своїх силах, почали підштовхувати зміни в багатьох сферах життя своїх громад: освіті, медицині, безпеці, наданні різноманітних послуг, - не чекаючи вказівок згори. І в таких секторальних змінах для нас важливі європейські орієнтири, з якими і допомагають наші міжнародні партнери, які реалізують в Україні потужні проекти і програми підтримки децентралізації», - сказав В’ячеслав Негода.

       Як відзначив Президент Комітету регіонів ЄС Маркку Марккула, Рада Європи має великі плани щодо процесу децентралізації в Україні. Свідченням цьому є започаткована за підтримки Комітету регіонів ЄС Програма для України «U-LЕAD з Європою».

       Разом з тим, європейські колеги зауважили, що співпраця з Україною є надзвичайно важливою для Європи, адже ми маємо спільні потреби та виклики і можемо ділитися найкращими практиками та позитивними ініціативами.

      За результатами роботи домовлено напрацювати наступний план спільних дій до 2019 року, який міститиме дієві інструменти співробітництва, що буде представлений на наступній зустрічі 12 жовтня 2017 року у Брюсселі.

     Член комітету регіонів Барт Сомерс, член Комітету регіонів ЄС, мер м. Мехелен (Королівство Бельгія), кращий мер світу за 2016 р., висловив переконання, що Україна не тільки потребує європейської підтримки, Україна – це можливість для Європи.

       У засіданні та дискусіях взяли участь Маркку Марккула, Президент Комітету регіонів ЄС, Андреас Кіфер, генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, В’ячеслав Негода, Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Олег Синютка, голова Львівської облдержадміністрації, Олександр Ганущин, голова Львівської облради, Микола Точицький, Посол України при ЄС, Сергій Чернов, президент Української асоціації районних та обласних рад.

      У рамках третього засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС – Україна з питань децентралізації відбувся круглий стіл з обговорення практичних результатів децентралізації на прикладі Львівщини. У заході взяли участь близько 100 учасників – представників центральних органів виконавчої влади, ОТГ, відповідних громадських організацій, Львівської облдержадміністрації, експертне середовище.

Джерело:  http://decentralization.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь