Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Відпуст до Воледовголуцької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

Дата: 26.09.2017 11:31
Кількість переглядів: 533

      Фото без опису

     Вже доброю традицією стала проща вірних до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці що в селі Воля Довголуцька. Так і цього року святкування храмового празнику та відбування відпусту розпочалися з вечора 23 вересня в суботу нічними чуваннями. Стараючись відновити добру душпастирську традицію, кілька священиків прибули на спільну молитву ще звечора, розпочавши Велику вечірню. Після вечірні, з духовною наукою до присутніх звернувся отець Петро Сочинський – голова Літургійної комісії Стрийської єпархії. Далі всіх присутніх у храмі потішив концерт духовної пісні у виконанні вірних з сусідньої парафії села Довголука. Отець Богдан Дмитрів, який свого часу душпастирював на цих парафіях розважав над важливістю постаті Пресвятої Богородиці в історії нашого спасіння. Нічні чування закінчились Ісусовою молитвою та духовними піснеспівами у виконанні семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа.

     У неділю 24 вересня, вже з самого ранку прочани вирушили разом з отцем Олегом Ружиловичем від Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці до чудотворної Воледовголуцької ікони Богоматері. По дорозі до них долучалися вірні з Дуліб, Конюхова, Гірного, Грабовець, Монастирця та інших довколишніх сіл. Недільні святкування розпочалися водосвяттям, після якого розпочалася Свята Літургія яку очолив всесвітліший отець декан Григорій Шептицький разом з усіма священиками деканату. Про незмірну материнську любов Пресвятої Богородиці роздумував на проповіді отець Назар Майсук – сотрудник храму святих Володимира та Ольги з м. Стрия. Прекрасний літургійний спів у цей святковий день для всіх вірних дарував хор “Вірую” з парафії Успення Пресвятої Богородиці села Стрілків. Ці дні принесли в душу кожного вірного велику Божу ласку, любов і благословення. За молитвами Пресвятої Богородиці кожна молитва нехай не залишиться не почутою і всі добрі прохання нехай здійснюються.

       Історія Воледовголуцької чудотворної ікони сягає коренями XVIII ст. У червні 2001 року, перебуваючи у Львові, папа Іван Павло II поблагословив корони для Воледовголуцької чудотворної ікони. Коронація відбулася 23 вересня 2001 року.

Джерело: http://stryi.ugcc.org.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь