Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Працівники Грабовецької сільської ради навчалися залучати кошти на підвищення енергоефективності

Дата: 27.06.2017 10:53
Кількість переглядів: 582

     

     Представник Грабовецької ОТГ  Романа Лев-Караєва взяла участь у семінарі, де говорили про моделі фінансування заходів з підвищення енергоефективності для бюджетних установ. Навчання для представників районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, а також міст Львівської області відбулися 26 червня .

     Як зазначив  начальник управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Андрій Якубовський, для зменшення обсягу коштів на утримання бюджетних установ важливим є впровадження заходів з енергозбереження. «У межах Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини в 2017 році передбачили понад 30 млн грн на термомодернізацію будівель, однак надзвичайно важливим є залучення приватних інвестицій, кредитних та грантових коштів», - наголосив він.

     Консультант Центру сприяння муніципальним житловим реформам Дмитро Марусич, представники компанії ФІАТУ розповіли присутнім про шляхи залучення коштів на впровадження енергоощадних заходів, зокрема про кредитні програми Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, північної екологічної фінансової корпорації NEFCO.

    Особливу увагу спікери зосередили на бізнес-моделях енергосервісу та їх концепції у відповідності до Закону України «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації».

     Варто зазначити, що семінар організував департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА спільно з Фондом Східна Європа.

Джерело: ЛОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь