Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Органи місцевого самоврядування мають бути готові забезпечити потреби аграріїв

Дата: 25.10.2017 10:26
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

       Заплановані Урядом програми підтримки аграріїв передбачають доступ до кредитних ресурсів та технічного оновлення господарств, і влада на місцях має бути готова до виконання програмних завдань та забезпечення потреб агровиробників. 

      Заплановані на 2018 рік програми підтримки агросектору, передусім в сегменті фермерства та тваринницьких комплексів, запроваджують доступ до кредитних ресурсів та шляхів модернізації господарств для підприємців. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман  під час засідання Ради регіонального розвитку.

     Він підкреслив, що доступ до капіталу наразі є одним з наріжних каменів розвитку реального сектору. І  забезпечення підприємництва дешевими та довгими грошима – це той орієнтир, якого треба досягти шляхом, в тому числі, законодавчих змін та забезпечення більш надійних гарантій.

     У цьому контексті Глава Уряду нагадав, що в проекті бюджету на 2018 рік Уряд закладає такі механізми, і аграрії «мають бути готові взяти участь у програмах підтримки». Йдеться про програми компенсації частини вартості сільгосптехніки, про програми компенсації кредитних відсотків, а також про можливість кредитування побудови тваринницьких комплексів на пільгових умовах.

     «Бери кредитні ресурси, будуй, купуй своє (обладнання вітчизняного виробництва), створюй нові робочі місця», - сказав Глава Уряду.

     Довідково. Проект держбюджету на 2018 рік передбачає фінансування одразу декількох програм аграрного спрямування на загальну суму 7,3 млрд грн. Зокрема, 1 млрд грн закладається на програму компенсації частини вартості сільгосптехніки українського виробництва. Так само 1 млрд грн закладається на програму допомоги фермерським господарствам, передусім тваринницького напрямку діяльності. 

Джерело:     http://decentralization.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь