Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Німецькі експерти поділилися досвідом у здійсненні реформи децентралізації

Дата: 16.05.2017 09:47
Кількість переглядів: 576

Про обмін досвідом у галузі децентралізації, підтримку реформи державного управління говорили сьогодні, 15 травня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус із професорами з Німеччини – Андреасом Пінквартом і Георгом Мільбрадтом.

На початку зустрічі Олег Синютка наголосив, що для Львівщини є дуже важливим досвід у здійсненні децентралізації Європейського Союзу, зокрема Німеччини. «Ми пов’язуємо з децентралізацією великі можливості для України», - зауважив очільник області.

Серед основних результатів об’єднання громад Олег Синютка назвав збільшення фінансової спроможності та розширення можливостей капіталовкладень у розвиток громад. «Однозначно, суспільство вимагає сьогодні децентралізації», - акцентував він.

Одним із найскладніших напрямків децентралізації в Німеччині, за словами іноземних експертів, був процес об’єднання сіл із містами, оскільки мешканці маленьких населених пунктів не хотіли приєднуватися до великих.

Гості ознайомилися з соціально-економічним станом у регіоні, процесом децентралізації в області. Зокрема, сторони обговорили процеси децентралізації у вищій освіті, медицині, економіці, земельних відносинах. А також торкнулися теми необхідності навчання керівних кадрів ОТГ.

Варто зазначити, що сьогодні завідувач кафедри інноваційного менеджменту та підприємництва за підтримки Фонду «Дойче банку» Андреас Пінкварт і заступник голови Ради стабілізації із забезпечення стабільних державних фінансів Георг Мільбрадтв в Українському Католицькому Університеті візьмуть участь у дискусії про реформу децентралізації.

Джерело: ЛОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь